torsdag 12 september 2013

Lagom gammalt hår

Läste ett blogginlägg där en person beskrevs som "hon som har hår som är femton år yngre än henne". En mycket träffande beskrivning - jag fattar precis!

Men hur vet man om ens hår skär sig med resten? Jag är drygt 40 som ni vet och har ganska långt och ganska stort hår. Oftast uppsatt i slarvig knut på huvudet, ibland i hästsvans och då och då utsläppt. Ibland funderar jag på om jag är för gammal för långt hår. Om mitt hår är för ungt? Om jag är för gammal för mitt hår? Ja, ni fattar.

Samtidigt har jag ingen lust att klippa mig! Mitt hår är toktjockt och växer som gräs, nej som ogräs, och för att lyckas underhålla en kort frisyr så måste jag klippa mig åtminstone var femte vecka. Aldrig att jag orkar det.

Ni som vet hur jag ser ut, lova att varna mig när jag börjar växa ifrån mitt hår. Lova det, hörni!

5 kommentarer:

cruella sa...

Det där är bara fjantigt, tycker jag. Vadå vara för gammal för långt hår? Fattar inte. Det är ju skitsnyggt med långt hår på äldre! Det handlar om hårkvalitet och frisyr och i någon mån färg. Det enda jag håller med om i fråga om försiktighet är färgen - enfärgat och mörkt långt hår kan se skumt ut mot ansiktet när man blir äldre eftersom vi tenderar att bli lite urblekta i ögonhår och får mindre lyster i hyn. Men kör på!

Kajsa sa...

Cruella: Håller helt med om att långt hår kan vara tokfint på äldre. I min värld handlar det mer om frisyr och styling - där kan det bli fel i förhållande till ålder.

Och även det kan man förstås skita högaktningsfullt i. Som Gemma´i SOA (ja, jag är lite besatt just nu) - hon är nog lite för gammal för sin frissa, men hey - hon är ju en outlaw: https://www.google.com/search?q=sons+of+anarchy+gemma&hl=sv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=l8UyUsHOC-Wq4ATG54DYAg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=884&dpr=1

smultron sa...

Håller med Cruella. Kör på! När jag får liknande idéer brukar jag tänka på färgstarka kvinnor som Kristina Lugn, Gunilla Pontén och Marianne Lindberg de Geer och då försvinner de genast. :-)

Kajsa sa...

Smultron: Du har rätt! GJ i Top of the lake och likaså Robins mamma i samma serie är också coola i sina långa hår.

Annika sa...

Vi är stolta medlemmar i samma klubb du och jag - kvinnor som tänker fortsäta ha långt hår långt upp i åldrarna.

Jag tycker inte man måste klippa sig bara för att man passerar en viss åldersgräns. Tvärtom. Däremot måste man vårda sitt hår väl. Slitet långt hår ser skit ut även på en ung kvinna.

Snarare tycker jag att många kvinnor borde våga göra mer med sitt hår. Då många dessutom får ett mer androgynt utseende ju äldre de blir (bland annat är det ju hormonellt betingat) borde kanske snarare fler satsa på lite längre hår?

Det finns ju en skrämmande stor grupp androgyna personer i 50-70-årsåldern med skaljacka, praktiska skor, kort grått hår och stålbågade glasögon där det knappt går att avgöra vem som är kvinna och vem som är man om man inte går riktigt nära.

Det tycker jag är lite kusligt ;)