onsdag 4 maj 2011

Så dumt, så dumt

Har ni hört dagens ekonyhet om elever som fuskar med hjälp av mobiltelefoner under nationella prov eftersom de får ta med mobilen till provtillfället?

I inslaget intervjuas Bo Åke Andersson, rektor på Praktiska Gymnasiet. Han tycker att "det är en rättighet i dagens samhälle att man ska kunna få ha en mobiltelefon". Med sig. In i klassrummet. När man skriver nationella prov. En rättighet. Och gud bevare oss om vi kränker denna "rättighet". Då kan ju eleverna bli sura. Det verkar jobbigt. Vi är ju praktiska på den här skolan.

Han säger en del annat dumt, Bo Åke. Som till exempel att "Det finns alltid risker med allt, man kan aldrig förhindra allt så att säga". Med det menar han, om jag tolkar honom rätt, att man lika gärna kan låta ungarna ta med mobilen, eftersom man aldrig kan vara helt säker på att ingen fuskar.

Aha. Låt oss applicera det på andra obehagligheter som kan inträffa i skolans värld. Mobbning till exempel. Man kan antagligen aldrig förhindra all mobbning eller alla kränkningar. Så vi struntar i att göra något alls.

Jag blir mörkrädd.

2 kommentarer:

Barfotsgatan sa...

Kolsvart alltså! :-(
//Anna

Kajsa sa...

Barfotsgatan: Ja, hu.