tisdag 22 oktober 2013

Jag har skrivit det förut och jag gör det igen

Migrän alltså. Enligt Vårdguiden kan ett migränanfall utlösas av bland annat stress, avslappning, hormonförändringar, fasta, oregelbundna måltider, långvarig fysisk träning, för lite eller för mycket sömn, starka dofter och temperatursvängningar.

Ska jag fortsätta? Okej. Man kan också få migrän av förändringar i lufttrycket, hetta, starkt solljus, höga ljud, rödvin, choklad, citrusfrukter, starkt kryddad mat, mögelost och andra starka ostar. Dessutom kan man få migrän utan någon av alla dessa triggerfaktorer.

Detta måste vara en av världens skummaste sjukdomar. Men hey, den försvinner ibland i klimakteriet, skriver Vårdguiden. Får väl hoppas på det då. #Aj

3 kommentarer:

cruella sa...

Även av migränmedicin, eller hur var det...? Min bror och syster är drabbade, mamma blev av med sin just i klimakteriet. Jag klarade mig med ett nödrop - kan få för jävlig huvudvärk med antydan till illamående, stel nacke, ljuskänslighet och oförmåga att röra ögonen, men det går över med vanlig ipren, starkt kaffe och absolut stillhet med huvudet högt. Stackars dig!

Kajsa sa...

Cruella: Hu, din variant låter inte heller så himla kul. Det här var ett segt anfall, inte riktigt över än - tycker lite synd om mig själv faktiskt.

cruella sa...

Usch ja, jag är lycklig lottad eftersom jag vet att det går över på ett par timmar som mest. Jag har aldrig den där långdragna sega eller "baksmällan" som min bror brukar tala om. Och syrran får alltid anfall när hon blir ledig:(