torsdag 5 februari 2009

Men vad är det här?

Nej, det här går inte. Kleopatras kam. Vi klickar inte, boken och jag. Nu har jag tappat tråden och lämnat den för andra gången. Den känns platt. Flyktig. Inte alls som Busters öron och Caipirinha med döden, utan tristare. Blekare.
Den får ligga till sig ett tag. Läsa ut den ska jag, och då får ni en recension. Men nu är det Nisse Simonssons tur.

9 kommentarer:

Åretruntparadiset sa...

Min kommentar: Utläst och bortglömd. =)

RANA sa...

Berätta för mig varför du ska läsa ut den om ni inte klickar. *ler* Om jag vore du skulle jag slänga den åt helvete. :-D

Och nu måste jag få hänge mig åt ett litet vulgoutbrott: HAR DU INTE LÄST HJALMAR SÖDERBERG???? Lyckliga, lyckliga du som har det framför dig.

Han skrev bara fyra romaner:

"Doktor Glas"
"Den allvarsamma leken"
"Förvillelser"
"Martin Bircks ungdom"

varav jag har läst de två förstnämnda tusen gånger. Guuuud, jag blir kissnödig av avundsjuka på dig. Vilka upplevelser du har framför dig!

Och så MÅSTE du läsa skådespelet "Gertrud". Herre gud, du bara måste, Kajsa.

Vilket språk den mannen har. Han var säkert en vidrig och osympatiskt snubbe med tveksam kvinnosyn. Men vilket språk, vilken klarhet, vilken humor, vilken exakthet, vilken skärpa. Jag är absolut kär i den där idioten.

/Rana

smultron sa...

Jag gillade inte den heller. Skit i den. Busters öron var bäst av de tre.

Kajsa sa...

ÅRP: Eller hur.

Rana: Du har en poäng där. Jag brukar inte hålla fast vid böcker som tråkar ut mig. Vi får se hur jag gör.

Och jag HAR ju faktiskt läst en bok av hr Söderberg: doktor Glas. Enastående! Och idag lämnade jag bud med maken och storebror som var på bibblan. Inlägg kommer om vad de hämtade hem till mig...

Du kan ju gissa - för efter dina ord ovan så går det ju inte att vänta - här ska läsas Söderberg!

Smultron: Håller med! Kanske är det för att jag läste den först?

Anonym sa...

Den var helt bedrövligt dålig. Jag tvingade mig igenom den. Gör inte det. använd den till att tända brasan eller något annat lysande. :)/SVenskläraren

Kajsa sa...

Anonym: OK! Du fick den avgörande rösten, jag läser INTE klart. ;-)

cruella sa...

Cleopatras kam känns som första försöket på skrivkursen. Platt, klichébemängd, helt ointressant. Lite skrattfest tycker jag, beskrivningen av den levnadsglada och spontana caféinnehaverskan. Haha! Undrar om inte författarinnan tänkte sig en svensk version av hon i Chocolat.

cruella sa...

Martin Bircks ungdom är bäst när det gäller Hjalmar Söderberg. Helt enkelt.

Kajsa sa...

Cruella: Jamen precis så! Apropå Kleopatras kam, alltså. Och Martin Bircks ungdom ligger på sängbordet och väntar på att jag ska läsa ut Oatesboken.