onsdag 22 april 2009

Any day now

Det händer stora saker i radhuset: vi har börjat röra oss från ord till handling i barnvaktsfrågan. Ja, alltså, vi har inte lämnat barnen. Än. Men vi har haft en potentiell barnvakt på besök. Ett nog så stort steg, I tell you. Att lämna mina barn till någon som inte hör till familjen känns lite läskigt. Men vi behöver hjälp ibland, så är det bara.

Och vi ska ta nästa steg och faktiskt lämna barnen med barnvakten. Vilken dag som helst.

Om hon inte blev avskräckt efter gårdagens besök i radhuset, vill säga. Våra barn gjorde sig inte till ett dugg utan visade sig från sin rätta sida: lillasyster drog en sjal över huvudet och knallade runt i vardagsrummet utan att se ett dugg. Inte helt otippat gick hon rakt in i vardagsrumsbordet och slog sig så näsblodet forsade och tårarna sprutade. Storebror var så exalterad över barnvaktsbesöket att han inte kunde sitta still en sekund. I stället rev han ut varenda lös pryl ur sitt rum och släpade ner till vardagsrummet. Och for omkring som ett jehu. Puh.

Tur att vår blivande barnvakt är en cool tjej. Bara femton, men med stor ansvarskänsla, barnvaktserfarenhet och skinn på näsan. Och att hennes look är mer Marilyn Manson än Mary Poppins, det gör inget. Jag kan konstatera att en riktig gothtjej imponerar på barnen på dagis. Och hon och storebror har redan hittat ett par gemensamma intressen: drakar och troll. Ju fulare, desto bättre.

Det blir nog bra.

3 kommentarer:

Anette sa...

Bra. Barnvakt är bra. Lycka till! Kram igen

Misen sa...

Låter som att ni hittat en riktig guldklimp. Boka in henne!

Kajsa sa...

Anette: Hoppas det blir bra!

Misen: Will do!