fredag 8 juni 2012

Sex mil!

Mitt nya liv som cykelpendlare har fått en rivstart. Jag älskar de där stunderna på cykeln morgon och kväll. Den här veckan cyklade jag tre av fyra dagar. Det blev sex mil. Inte illa, eller hur?

6 kommentarer:

Unknown sa...

Wohoo! Bra där!

Ingela sa...

Bra! Själv har jag köpt en ny, lite snabbare cykel idag så nu ska jag också cykla varje dag framöver - i ur och skur. Mitt "problem" är bara att jag blir så svettig och varm när jag cyklar och helst duschar när jag kommer fram, men då blir det ju inte så tidseffektivt. Hur gör du? Och cyklar du i alla väder?

Ha en fin helg! Kram

Kajsa sa...

Karin: Tack! ;-)

Ingela: Jag köpte ny snabb cykel för en månad sedan, och jag cyklar såpass snabbt att jag absolut behöver duscha när jag är framme. Jag har en väska som går att hänga på pakethållaren, och där har jag kläder för dagen. I en väska i omklädningsrummet på jobbet har jag duschcreme, deo, hudkräm, handduk och sånt. Så jag duschar alltid när jag är framme, och sminkar mig helt snabbt. Det tar en kvart ungefär. Jag har haft tur med vädret hittills, tanken är att cykla i alla väder under sommar- och tidig höstsäsong. Men jag har inte testats än... Måste dessutom köpa regnkläder som går att cykla i. Vi får heja på varandra! Hur långt har du till ditt jobb? Jag har en mil.

Kajsa sa...

Och Ingela, jag tänker att det blir tidseffektivt ändå: 30 min cykling + 15 min dusch + ombyte och fix blir 45 minuter vilket är lika lång tid som det hade tagit att åka kollektivt. Men då har jag fått ett ordentligt träningspass också, vilket helt klart gör att jag tjänar in tiden.

Så tänker jag! Och om jag har tokbråttom någon dag så kan jag ta bilen, det tar 15-20 min från dörr till skrivbord. Men bilen får vara undantaget.

Ingela sa...

Jag har bara 4,5 km och på min gamla långsamma tantcykel tog det som kortast 15 min, räknar med att det tar ungefär så lång tid nu också + 15 min dusch efter det, ca 30-35 min från dörr till skrivbord. Med bil tar det bara 10 min från dörr till skrivbord och jag har varit allt för lat många dagar, men nu med nya cykeln ska det bli mitt främsta framkomstmedel och så blir det ju en halvtimmes motion varje dag som ju är rekommenderad dagsdos, då kanske min extra vanliga träning kan göra att jag äntligen kan börja gå ner lite i vikt (måste röra på mig mycket innan det börjar hända saker med min kropp..)

Jag har testat att springa till jobbet också, med en liten omväg via skogen. Körde fem min jogg varvat med 2 min rask gång hela vägen och det tog 40 min (5,2 km) och var verkligen en kickstart på dagen! Nu vill jag försöka ta en morgonpromenad i skogen innan frukost ett par dagar i veckan, cyklar jag till jobbet sen behöver jag ju inte duscha hemma mellan heller... Enda smolken i bägaren nu är ett ont knä men jag hoppas att min naprapat snart kan hela det (har varit hos honom i veckan och han är på god väg!).

Ha en skön söndag och en fin cykelvecka! :) Ska maila snart och ser fram emot att höra mer om ditt nya jobb sen också!

Kajsa sa...

Ingela: Vi får peppa varandra till att cykla och springa. Och samtidigt får man vara snäll mot sig själv också - ibland är det okej att ta bilen...