tisdag 16 oktober 2012

Kan det vara normalt...

...att vara så trött som jag är? Att sova och sova och ändå alltid längta efter nästa tupplur. Att nästan inte orka med en hel arbetsvecka, och att när den sedan väl är slut somna i soffan redan före Skavlan. Att sova gott hela natten men att ändå behöva vila en stund på eftermiddagen både lördag och söndag.

Ska det behöva vara på det viset? Jag orkar inte riktigt med det, känner jag.

11 kommentarer:

cruella sa...

Har du kollat alla värden så att de är okej? Blodvärde, sköldkörtel. Själv ska jag läsa på om D-vitamin och se om det möjligen kan vara något för att mota en viss nedstämdhet och trötthet.

Malinka sa...

Säger precis som Cruella, kolla dina värden! Kan vara så enkelt som att du har låga B-vitaminvärden. Och ett tips från coachen i sånt fall: även om värdena då befinner sig inom normalspannet, se till att få B-vitaminpiller utskrivet. Dina värden kanske normalt befinner sig på övre halvan!

Jag käkar D-vitamin sedan två vintrar tillbaka (bara på vinterhalvåret). Och faktiskt tror jag att förkylningarna blivit färre jämfört med tidigare. Kan rekommendera Holistics kapslar, finns på hälsokosten!

Åretruntparadiset sa...

Blodvärden och sköldkörtel tänker jag på en gång, och ser att du redan fått de svaren. Men tyvärr tror jag att det - i Sverige, med detta mörker och dessa långa arbetsdagar - både är normalt och rätt vanligt :(.

Åretruntparadiset sa...

I tillägg: Själv skulle jag vara försiktig att självmedicinera med höga vitamindoser utan föregående diagnos, lite kanske, men var försiktig. Ett bra inlägg har Karin skrivit här: http://karinloiske.blogspot.se/2012/09/think-twice.html.

Barfotsgatan sa...

Det är nog normalt för jag är likadan. Så jädra trött nu. Att gå upp på morgonen är en plåga och när klockan passerat nio är jag så trött att jag stupar i säng. MÅSTE vara mörkret och hösten...eller? Mannen min tyckte häromkvällen att jag kanske skulle göra en hälsoundersökning...kanske så?

Unknown sa...

Tycker nog, om du är orolig, att du ska kolla upp lite värden. MEN som jag nämnt tidigare (och åretruntparadiset också) så tycker jag man ska vara försiktig med "självmedicinering" i onödan. Tror säkert du äter rätt mångsidigt och nyttigt och då finns det sällan anledning att tillföra kroppen kemiskt tillverkade vitaminer...

Kajsa sa...

Cruella: Alltså, när jag mådde dåligt av jobbet för tre år sedan så blev jag rätt grundligt testad av min läkare. Frågan är dock om medicinen jag äter sen dess (sertralin) kan göra mig trött. Det är dags att trappa ner hur som helst, jag hoppas slippa den framöver!

Kajsa sa...

Malinka: Jag ska faktiskt mejla min läkare och be henne berätta exakt vilka prov som togs sist. Hypotyreos verkar ju ge symtom som trötthet, depression, frusenhet. Precis som det känns.

Kajsa sa...

ÅRP: Ska som sagt kolla sköldkörteln med läkaren, så det är testat. Grejen är ju att jag är så här trött jämt, även under ljusaste sommar. :( Min andra teori är att det är HSP som spökar - min känslighet som gör att jag behöver skärma av mig från världen (=sova) ofta och ordentligt.

BFG: Skönt ändå att höra att jag inte är ensam...

Karin: Ska inte självmedicinera, jag lovar! Ska däremot sluta med medicinen jag började äta när jobbet fick mig att gå ner för räkning. Den behövs inte längre! :)

Malinka sa...

D-vitaminbrist har vi alla under halvåret. Jag fick rekommendationen att tilläggsäta D-vitamin av min läkare, eftersom det inte är något man kan äta sig till genom kosten.

Kajsa sa...

Malinka: Jag ska göra som Cruella och läsa på om D-vitamin, tack för tipset!