söndag 30 maj 2010

Word

Det här tycker jag ni ska läsa. Så får ni veta varför jag är för en kvoterad föräldraförsäkring.

7 kommentarer:

Malinka sa...

Oh tack, det var snällt sagt!

Jag kämpade en del med den där texten, inte för att det är svårt att skriva om ämnet utan för att det är svårt att koncentrera sig när två barn tjoar utanför dörren ...

Det är ett återkommande problem, har jag märkt. Har ingenstans att dra mig undan.

Kajsa sa...

Jäkligt bra formulerat, Malin! Bra att du kämpade dig igenom och fick till den där texten.

Kajsa sa...

Malinka: Inte snällt, bara sant! Och jag vet vad du menar med koncentrationen...

Kajsa: Eller hur!

Alla bäckar små sa...

Nä, håller verkligen inte med! Tycker inte att staten ska lägga sig i hur jag/min man väljer att vara hemma med vårt barn. Punkt.

Kajsa sa...

Alla bäckar små:

Fast om ni vill att staten ska betala för er tid hemma med barnen, så tycker jag tveklöst att staten har rätt att bestämma modellen. Och jag anser att vi ska ha en modell som inte leder till dagens snedvridning i uttag och därmed är usel för jämställdheten och bidrar till att, som Malinka så väl formulerade det, befästa "uppfattningen om att kvinnor i fertil ålder är opålitlig arbetskraft".

Föräldraförsäkringen är för övrigt, såvitt jag vet, den enda socialförsäkring som inte är individualiserad.

Alla bäckar små sa...

Jag förstår helt å hållet bakgrunden till förslaget. Missförstå mig inte, tycker det är helt sjukt att arbetsgivare på 2000-talet fortfarande väljer bort kvinnor i fertil ålder.
Men, anser nog att staten är lika med jag själv och alla andra vuxna människor som är tillräckligt kapabla att besluta över sin egen familj och hur man väljer att lägga första tiden med barnen.

Kajsa sa...

Alla bäckar små: Och jag kan - delvis - förstå ditt argument. Men är ändå övertygad om att den andra linjen är den rätta. Vi får väl helt enkelt agree to disagree i den här frågan...