tisdag 28 maj 2013

Nu du maken

Maken har gått med på att göra ett crosstrainingpass på altanen ikväll. Han har följande att se fram emot:

utfallssteg bakåt med hantel
fällkniven, aka magdödaren
sneda armhävningar
handstående, alternativt spindelhandstående
sumo squats med hantlar
around the world
dynamisk planka.

45 sekunder på varje station, 20 sekunders vila/förflyttning mellan stationerna och så tre varv. Häpp.

4 kommentarer:

Ingela sa...

Kul, jag har fortfarande inte lyckats få med maken på ett gemensamt pass, men så har vi ingen altan att vara på heller utan bara ett vardagsrumsgolv... Kanske jag får med honom på ett pass snart. Körde ett liknande upplägg som ditt men med tabata, alltså 8x20 sek med 10 sek vila på varje övning, det var sjukt jobbigt och jag har haft träningsvärk i benen så jag knappt kan sätta mig/resa mig i två dagar nu...;)

Nyfiken på några övningar som jag inte helt kan. Handstående/Spindelhandstående, är det helt enkelt att stå mot händerna (mot en vägg?)?. Lite osäker på vad around the world är och dynamisk planka, vad menas egentligen med det?

Hoppas ni fick ett bra träningspass!

cruella sa...

Lever han?

Kajsa sa...

Ingela: Jag måste erkänna att maken för det mesta är rätt motvillig till att träna med mig. Kanske för att det blir uppenbart att jag är starkare, he he... ;)

Handstående i det här fallet var inte mot vägg utan "fritt" vilket jag själv varken klarar eller vågar. Mot vägg kan man förstås också köra, men här var alternativet spindelstående - hur ska jag nu förklara det? Har du yogat så har du kanske provat. Man sätter handflatorna i marken och sätter liksom knäna utanför armbågarna som man pressar utåt. Och så försöker man hitta balansen så att fötterna kan lätta från marken. Här hittade jag en bild: https://www.google.com/search?q=spindelst%C3%A5ende&hl=sv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=4S-mUb_jJozT4QSImYCoCA&ved=0CAoQ_AUoAQ&biw=1280&bih=884#facrc=_&imgrc=4FkO_66PmLPZmM%3A%3BtCQfFD24xklRwM%3Bhttp%253A%252F%252Fi2.ytimg.com%252Fvi%252FYylNMFyGkW0%252Fmqdefault.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.youtube.com%252Fwatch%253Fv%253DYylNMFyGkW0%3B320%3B180

Around the world är helt enkelt att ligga på magen med rak kropp, fötter och armar lyfta från underlaget. I handen har man en lätt viktplatta som man flyttar från hand till hand, bakom rumpan. Det är alltså en ryggövning.

Dynamisk planka, då börjar man stående i plankan på armbågarna, och så går man upp med en hand i taget tills man står på handflatorna, ner till armbågarna, upp på handflatorna etc.

Inte vet jag om termerna är de rätta, men är de termer som instruktören använde på passet jag körde i måndags - jag snodde upplägget rakt av! ;)

Kajsa sa...

Cruella: Jorå, han lever även om han är lite sur för att han inte är så stark som han skulle vilja. Vi hann bara två varv, så det blev mer en testrunda.