tisdag 28 september 2010

No picnic

Oh la la. Mina sista veckor på Myndigheten lär inte bli någon promenad i parken precis. Min chef har nu på allvar insett att jag snart slutar, och nu ska säckar knytas ihop, projekt avslutas, andra projekt påbörjas och arbetsuppgifter dokumenteras. Vilket förstås är helt okej. Till en viss gräns. För självklart ska jag avsluta på ett anständigt och ansvarsfullt sätt. Men min chef vet vad hon vill. Och just nu vill hon få ut så mycket hon bara kan av mig under mina sista veckor. Hon ser gärna att jag gör ett halvårs jobb på en månad, typ.

Puh.

Jag tror dock att jag har tillräckligt med integritet, erfarenhet och självbevarelsedrift för att balansera hennes krav med mitt eget behov av att överleva utan totalt stressöverslag. Och jag får väl ta det som en komplimang när hon säger ”Det är ju en sak när folk som inte gör något slutar, men personer som faktiskt åstadkommer något vill man ju inte riktigt släppa iväg.” Ett uttalande man kan fundera en hel del över, för övrigt.

6 kommentarer:

Fröet sa...

Klokt beslut att gå vidare!

Anonym sa...

Inga NYA projet. det blir bara tokigt!

Kajsa sa...

Fröet: Japp. Känns heeeeelt rätt.

Anonym: Tell me about it... Jag vet! Lyckades avstyra ett idag, med nöd och näppe. Puh!

smultron sa...

Heja dig och grattis till nytt jobb! Kul och säkert klokt av dig att gå vidare. Låt dom inte "fälla dig" före målsnöret nu. Be strong :)

JMElena sa...

Låter som att du har precis rätt inställning - se bara till att få ett fantastiskt intyg skrivet NU... och inte när hon fått allt hon kan av dig, du lämnat och hennes stora tomhet kommer:-)). Sen går du vidare och lämnar folk som inte gör något (???) bakom dig!

Kajsa sa...

Smultron: Det är precis så jag tänker, att jag inte vill falla på målsnöret och ligga som en våt trasa på soffan när jag ska njuta av lediga veckor...

JMElena: Bra tänkt, det ska jag göra! Tack för tips. Och visst är den lite konstig, den där kommentaren...