söndag 26 september 2010

HöstpysselVisst är de vackra? De ska bli en krans till vår ytterdörr. Men först ska de stå i en blandning av glycerol och vatten, för att behålla sin vackra färg så länge som möjligt. Och sen ska de torka, innan det är dags att limma upp dem på kransstommen. Förra året såg höstkransen ut så här.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Jag blir pysselsugen! Hur länge låter du dem stå i glycerolblandningen? Andra tips?

Hälsningar Linda

Kajsa sa...

Hej! Jag lät dem stå ett par dagar i blandningen. Sen lät jag dem torka någon dag, och nu återstår att limma dem på en kransstomme. Tidigare år har jag lindat med snöre men det är svårt att få det riktigt snyggt, så i år inspireras jag av proffset Larsson och använder hot glue: http://chezlarsson.com/myblog/2009/09/fall-inspiration.html

Anonym sa...

Tack för svar! Bara en grej till: var hittade du en sån stomme till kransen? Sökte på Panduros hemsida utan framgång, men tycker i och för sig att de borde ha dem...

/Linda

Kajsa sa...

Å, jag tror faktiskt att mina stommar kommer från färdiga julkransar som jag köpt förut. Men det borde ju finnas på Panduro?! Annars en blomsteraffär kanske?

Anonym sa...

Jo, kan nu meddela att de finns i tre olika storlekar på Panduro. Det var bara jag som inte lyckades hitta dem på hemsidan. Nu ska här pysslas!

Linda