tisdag 14 december 2010

En förvirrad favorit

Ni kollar väl på årets julkalender i SVT? Själv är jag helt uppslukad av berättelsen om familjen Rantanens alla vedermödor för att få snurr på sin hotellverksamhet. Så kul! Min favorit är den lätt förvirrade och nervöse Roger Rantanen, spelad av Peter Engman. Vilken komisk talang, inte visste jag att slapstick kunde vara så kul! Och faktum är att han påminner lite om maken. Lätt förvirrad, som sagt...

8 kommentarer:

sofia sa...

DÄR tycker vi lite olika! Jag tycker att hela gänget spelar över/ under nåt makalöst. Tycker att pappan har svåra Kramer-komplex. Ddet finns ett uttryck bland skådisar (bor granne med en veteran) som heter "egen kiosk" där skådisen liksom tar över. Lite sån varning tycker jag.

smultron sa...

Peter Engman, som jag tyckte skulle spela huvudrollen i Milleniumfilmerna. Ja, jag missar inte ett avsnitt av årets kalender! :)

cruella sa...

Jag älskar julkalendern! Över- och underspelet är fantastiskt, det blir så härliga karikatyrer av sånt. Och de beiga utbrända förskollärarna som ville smita ut och röka hela tiden, hahahaha! Att ingen blivit upprörd över det då.

Kajsa sa...

Sofia: Nämen, ser man på! Jag som var övertygad om att alla nog älskar årets kalender.

Men Kramer, näe... Det måste vara håret i så fall - Roger är sjukt mycket charmigare än Kramer.

Kajsa sa...

Smultron: Ja, Engman menar jag ju! Nu minns jag att du förde fram honom som förslag till Blomqvist-rollen, men då visste jag inte vem han var. Han hade passat utmärkt i den rollen.

Kajsa sa...

Cruella: Jamen eller hur, och som verkligen avskydde allt vad barn heter. Underbart...

JMElena sa...

Älskar deras överspel, det är lagom mycket för att fånga både föräldrar och barn - första året som sonen faktiskt blivit fast och följer julkalendern!!

Kajsa sa...

JMElena: Samma här, storebror är också fast!