onsdag 12 augusti 2009

Det sprack redan på tredje dan

Thailändsk fiskgryta stod det på veckomatsedeln idag. Men även om matplanerandet är igång igen, så är det fortfarande lite si och så med veckohandlandet. Och det var inte tal om att handla på väg hem från dagis - vi hade svimmat av blodsockerfall och trötthet.

Vi svängde ihop en krusbärskräm i stället, och grävde fram några hembakta bake off-bröd ur frysen. Barnen frossade i stora vita bönor som tillbehör, jag njöt av en stor caprese. Alla åt och var glada. Och det är väl det som räknas?


Färska bär från Åretruntparadiset. Vinbären ska bli saft. Och svärmors vinbärskaka special. Den ni. Har ni tur får ni receptet någon dag.

9 kommentarer:

Editor sa...

Ambitionerna var i alla fall goda! Så länge alla är glada ska vi vara nöjda - och det blir ingen på eftermidagen i mataffäern...

Kajsa sa...

Caroline: Precis...

Misen sa...

Det är definitivt det som räknas, belv ju hur bra som helst det där. Det är bra med planering men flexibilitet och spontanitet är också bra.

Mie sa...

JA! Det är det som räknas! O det viktiga är att inte drabbas av dåligt samvete. Man kan alltid börja om. Varje dag!

cruella sa...

Matplanera kan man alltid göra en annan dag. Det är ju när inspiration och alternativ tryter som man behöver veckohandling och planering som ledstång. Inte när det finns krusbär och goda ostar:-)

Kajsa sa...

Misen: Absolut. Annars skulle det bli olidligt tråkigt...

Mie: Det har du väldigt rätt i.

Tidsmästarinnan sa...

Byta vinbärskakereceptet mot ett smarrigt krusbärspajrecept? :-)

Mysigt att kika in och få lite sommarkänsla en regnig kväll!
Kram
Susanne

Kajsa sa...

Cruella: Precis så!

Kajsa sa...

Tidsmästarinnan: Å, har du ett gott på krusbärspaj? Krusbär är min favorit.

Vinbärskakan kommer under dagen...

:-)