söndag 8 augusti 2010

Alltså Jan Björklund

Det finns så mycket att säga om detta stendumma förslag att jag inte vet var jag ska börja. Jag bara skakar på huvudet. Men å andra sidan: vad kan man vänta sig av en politisk ledare som vill möjliggöra förbud mot heltäckande slöjor? Om man tycker att dessa slöjor är uttryck för förtryck, så föreslår jag att man tar fram en strategi mot förtrycket i stället för att ge sig på offren.

9 kommentarer:

Bella sa...

Du har så rätt, så rätt!

birgitta sa...

den mannen har en del att jobba på... till exempel sin intellektuella status!
Suck............

Kajsa sa...

Bella: Ja, det är som du skriver definitivt mer naivt än konstruktivt.

Razmatazuz sa...

Du slår huvudet på spiken! Jan Björklunds problem är just att han tror att allting löser sig genom att ge sig på konsekvensen istället för orsaken.

cruella sa...

Men Lärarförbundets ordförande hade ju också en förenklad syn på problemet: Bråkiga ungar kommer från hem som inte vill samarbeta med skolan.

Kanske inte så himla konstruktivt att få höra när man bokstavligen sliter dag och natt för sin unge som inte fungerar i skolan eller annorstädes till exempel på grund av npf-relaterade problem.

Kajsa sa...

Birgitta: Ja den statusen får anses vara tämligen låg...

Kajsa sa...

Raz: Hm, så kanske det är?

Cruella: Så sant, så sant. En ganska klumpig generalisering (och säkert kränkande för dem som har barn med någon npf-diagnos) av Lärarförbundet, precis som du skriver.

Heson sa...

Ja herregud... Man blir ju mörkrädd, så dumt är det!

Kajsa sa...

Heson: Ja, eller hur. Förstår inte hur han tänkte.