måndag 5 december 2011

Läslängtan

Jag har böcker så det räcker.
Jag behöver inga fler böcker.
Jag ska inte köpa böcker.
Mina bokhyllor är fulla.

Men om jag rent hypotetiskt tänker mig att jag skulle klicka hem en beställning, då skulle de här stå överst på listan:





Vad vill du läsa i jul?

14 kommentarer:

Nipe sa...

Jag är inne på biografier just nu, så jag misstänker att det blir Patrik Sjöbergs, Zlatans, Keith Richards till att börja med, sen får vi se.

Heson sa...

Eldvittnet ska jag hugga in på i kväll. Har faktisk i princip slutat läsa vanliga hederliga pappers-böcker. Lånar böcker gratis från biblioteket via nätet och läser i min iPad. Med andra ord så har jag alltid en ny bok redo = toppen!!

Cina sa...

Håller med dig helt och fullt, Kajsa! Jag behöver verkligen inga fler böcker - men jag VILL köpa fler böcker...! Skulle gärna läsa "Anna och Mats bor inte här längre". Vi läste del 1 ("Ur vulkanens mun") i bokcirkeln - och skulle gärna läsa fortsättningen! Så många böcker, så lite tid ;-)

Andra böcker jag är nyfiken på är:
• "Håpas du trifs bra i fengelset" av Susanna Alakoski
• "Jag ska bara fixa en grej i köket" av Moa Herngren
• "Svarta vykort" av Marcus Birro
• "Kunzelman & Kunzelman" av Carl-Johan Wallgren
• "Spill – en damroman" av Sigrid Combüchen
• "Dårens dotter" av Mian Lodalen
• "De ickesynliga" av Fredrik Härén

Har du läst någon av dessa? Någon/några du rekommenderar särskilt?

Kram vännen!

cruella sa...

Jag ska läsa del tre i Knausgårds verk. Och Gösta Berlings saga.

Korparna är jag sugen på. Nordkoreaboken tror jag ena sonen ska få i julklapp. Kepler är jag inte ett dugg intresserad av. Har läst första boken och visst var det en bladvändare, men jag blir helt spooked av författarna. Sånt brukar jag inte bry mig om, men den här gången...

cruella sa...

Cina: Herngren och Combüchen har jag läst. Herngren är värsta feelbad, jag skulle inte rekommendera den till någon även om den är rätt välskriven. Combüchen är fantastisk!!

Kajsa sa...

Nipe: Jag har lite svårt för biografier. Har inte läst så många, och ingen som satt några djupare spår. Fast jag har tänkt läsa biografin om Tove Jansson i evigheter.

Kajsa sa...

Heson: Stort tack för fler argument som talar för att jag behöver en ipad.

I Veras hus sa...

Kunzelmann & Kunzelmann är helt fantastisk! En av mina favoriter tillsammans med 100-åring som..
Alexander McCall Smith är annars på min topplista. Ni vet Damernas detektivbyrå? Utöver dem har han skrivit mängder med bra böcker om människor i Skottland. Rekommenderas varmt.
Ska läsa: Zlatans bok, Den döende detektiven (Leif GW Persson) och Eldvittnet av Kepler.

Kajsa sa...

Cina: Jag läste också Ur vulkanens mun och gillade mycket. Fast det är ingen feel good-bok direkt. Av dem du nämner har jag inte läst någon, men Spill finns här hemma - kanske dags för den?

Heson sa...

Det var så lite så!

;-)

Kajsa sa...

Cruella: Ha ha, jag fattar precis vad du menar med Alexandra/Alexander. Det ÄR något med dem...

Och du, då ska jag undvika Herngren. Har upplevt tillräckligt av den typens elände live, kanske inte behöver plåga mig litterärt också. Men Spill får det bli!

Kajsa sa...

I Veras hus: Å, Kunzelman har vi ju också här hemma slår det mig just. Maken har läst den men inte jag. Upp på listan!

Jag är nog den enda i landet som inte gillade "hundraåringen". Jag la av efter halva ungefär. Måste vara något fel med mig.

Barfotsgatan sa...

Åh, vad alla läser då! Jag önskar jag hann läsa men jag är så förbaskat trött när det väl är dags. Och alltid då mycket på att-göra-listan innan den punkten kommer. Men i somras läste jag Spill; fin!
Ska fylla i tipsen på min boklista iallafall! ;-)

cruella sa...

Bara för att du skriver att du har svårt för biografier MÅSTE jag rekommendera Doris Lessings! Under my Skin och Walking in the Shade heter de. Fullkomligt otroliga. Man behöver ingen annan skildring av kolonialliv, den sätter ord på så mycket man inte ens förstått att man undrat...