lördag 4 augusti 2012

So far, so good

Hur det går med asketiska augusti? Tack, bra. Här är dagens lunch; gravad lax med äggröra, spenatsallad, jordgubbar och en tomat- och mozarellasallad på egenodlade tomater:


4 kommentarer:

Unknown sa...

En fundering, hur gör du med maten till barnen under asketiska augusti? Får de äta samma som du eller lagar du olika? Jag orkar helt enkelt inte laga flera maträtter till en måltid så det blir tyvärr lite väl mycket barnanpassad mat här (nu är ju mina "bara" 1 och 3 år gamla, kan tänka mig att det är lite lättare när de blir äldre...).

Kajsa sa...

Hej Karin! Vet du, det slumpade sig så väl (i alla fall ur matperspektiv) att barnen är kvar en vecka hos sin farmor och farfar. Alltså kan jag nu laga hur barnovänlig mat som helst, vilket ger asketiska augusti en kanonstart! Annars är mina barn rätt kräsna, de skulle definitivt inte ätit äggröra och gravad lax till lunch... Inför resten av månaden är min plan att göra basic mat till oss i familjen, t ex kycklingfilé, fiskfilé eller så och om barnen äter pasta så kan jag fräsa grönsaker och äta. Alltså skära ner på kolhydraterna. Frukosten är lättare att styra över, och luncherna äter jag ju på jobbet så dem styr jag ju över.

Och sen kommer jag att äta vanlig, hederlig, barnanpassad mat också. Tror inte jag klarar att vara strikt i en hel månad faktiskt. Men godis, sötsaker, glass och sånt håller jag mig borta från, och jag hoppas det ger resultat!

Unknown sa...

Duktig du är! Och praktiskt att barnen är borta ;). Hejja på!

Kajsa sa...

Tack Karin! :)