måndag 14 januari 2013

Ha, jag säger ju det!

Surfade runt lite bland recensioner av Sandmannen. Och här är några citat som bekräftar det jag redan skrivit:

"...liksom de sidor av rafflande upplösning som avslutar Sandmannen. Skrivna som exakta scenanvisningar väntar de bara på filmatiseringen. Men som text betraktat är Sandmannen något av ett fiasko. Och förhoppningsvis ett av de första tecknen på det svenska deckarundrets snara nedgång och fall." (Aftonbladet)

"Deckaren, som den skapats i Alexander och Alexandra Ahndorils fall ... bygger på att det finns en nödutgång för intrigen, nämligen det helt monstruösa, den omänskliga grymheten, det irrationella parat med iskall rationalitet." (Aftonbladet)

"Det är berättelsen om en fullständigt osannolik superskurk, fullständigt osannolika superpoliser, och en fullständigt osannolikt korkad polisoperation som, med eminent följdriktighet, går fullständigt åt helvete." (Svenska Dagbladet)

"Boken som helhet är kanske inte ett lika komplett haveri som polisoperationen. Som lättsmält, spekulativ underhållningsskräck kittlar den lite lagom läskigt i vintermörkret. Eftersmaken är dock den beska förnimmelsen av att författarna förolämpar läsarens intelligens." (Svenska Dagbladet)

Inga kommentarer: