Och mycket enklare kan väl inte ett glöggrecept bli?
1 dl russin
1/2 msk kardemummakärnor
1/2 tsk kryddnejlikor
1 bit ingefära
4 pomeransskal
2 bitar kanel
1 flaska billigt rödvin
1-1 1/2 dl socker
Blanda allt utom sockret och låt stå över natten. Sila och blanda i sockret. Om du vill ha en starkare glögg, spetsa med lite renat, konjak eller madeira. Vi bytte pomeransskalen mot några skivor färsk apelsin. Det blev finfint, lite friskt sådär.
5 kommentarer:
Mmmmmm, jag vill ha glögg! Nu!
Mie: Ja, i det ruskväder som råder i Stockholm just nu skulle det sitta fint med en mugg värmande glögg.
Mie: Och du har börjat blogga igen! Så kul!!!
Låter smarrigt.§
Åretruntparadiset: Smarrigt var ordet.
Skicka en kommentar