söndag 30 november 2008

Glöggen blev god!

Och mycket enklare kan väl inte ett glöggrecept bli?

1 dl russin
1/2 msk kardemummakärnor
1/2 tsk kryddnejlikor
1 bit ingefära
4 pomeransskal
2 bitar kanel
1 flaska billigt rödvin
1-1 1/2 dl socker

Blanda allt utom sockret och låt stå över natten. Sila och blanda i sockret. Om du vill ha en starkare glögg, spetsa med lite renat, konjak eller madeira. Vi bytte pomeransskalen mot några skivor färsk apelsin. Det blev finfint, lite friskt sådär.

5 kommentarer:

Mie sa...

Mmmmmm, jag vill ha glögg! Nu!

Kajsa sa...

Mie: Ja, i det ruskväder som råder i Stockholm just nu skulle det sitta fint med en mugg värmande glögg.

Kajsa sa...

Mie: Och du har börjat blogga igen! Så kul!!!

Åretruntparadiset sa...

Låter smarrigt.§

Kajsa sa...

Åretruntparadiset: Smarrigt var ordet.