onsdag 23 maj 2012

Det kan hända

Ett litet tips bara. Om du tänker dig att ta en liten roadtrip till Danmark. Se då till att kolla upp vägen till och hem från resmålet ordentligt. Skaffa en kartbok. Eller slå till på en GPS vetja.

För om du i stället väljer att navigera utifrån en avfotograferad karta från Danmarksfärjan, så kan det hända att du kör fel. Det kan hända att du upptäcker att motorvägspåfarten du tänkt använda är avstängd, och att du i stället hamnar på motorvägen i fel riktning. Mot Tyskland. Det kan hända att det är väldigt långt till nästa avfart där du kan byta håll för att hamna på rätt spår igen. Och då kan det hända att du missar den bokade färjan hem.

























(Om du inser detta i tid och bokar om hemresan till snabbfärjan som går 1,5 timme senare, så kan det å andra sidan hända att du ankommer Göteborg exakt samtidigt som den långsamma färjan som du hade tänkt åka med. Och då känns de där 400 kronorna som ombokningen kostade inte så saftiga trots allt.)

3 kommentarer:

Live från radhuset sa...

Fniss. Har spenderat de två senaste somrarna i Danmark i stor husbil och känner till att det kan vara lååångt mellan avfarterna. Och GPSen som upprepar "Vid nästa avfart, håll till höger". "Vid nästa avfart, håll till höger". "Vid nästa avfart, håll till höger". Tills jag skrek åt kvinnan att tagga ner lite.
Lugna semestrar, jajamensan.

Kajsa sa...

Katarina: Er GPS hade i alla fall inte Göran Perssons röst? Eller? Som syster mins i Montreal. Lite eh... speciellt...

Åretruntparadiset sa...

Men hallå, kritisera nu inte Göran. Lugnaste och finaste GPS man kan ha :).