fredag 10 oktober 2008

Agent Horace, med rätt att täppa till!

Hörde ni intervjun med Horace Engdahl i P1 Morgon i morse? Den karln är verkligen underhållande. Så dryg och skamlöst överlägset intellektuell. Och antingen totalt utan självdistans, eller också utrustad med en synnerligen torr humor. (Jag misstänker faktiskt det senare, inte minst efter det att han lätt P1:s Kropp och själ följa med honom på ett friskispass. Det tycker jag tyder på en viss distans.)

Horace var förstås bekymrad över vem som läckt beskedet om årets nobelpristagare, vilket ledde till att oddsen för Le Clézio störtdök strax innan han fick priset igår.

- Vad ska du göra åt läckan, frågade P1:s Lasse Gustafsson.
- Täppa till den, förstås! replikerade Horace.

Läckan har säkert anledning att bli nervös - Horace har ju gått försvarets tolkutbildning, gubevars. 007, släng dig i väggen!

Visste ni förresten att akademien ger de potentiella nobelpristagarna täcknamn? Le Clézios alias var Chateaubriand. Inte riktigt FRA-klass på det täcknamnet, som programledaren konstaterade... Fast det tyckte inte Horace gjorde något, för vi svenskar är för obildade för att fatta att det inte är en maträtt det handlar om. Han skäms inte för sina åsikter, det gillar jag.

Här kan ni lyssna, förresten!


Update: Det är mycket möjligt att det här inlägget blev totalt menlöst för den som inte hörde Horace i morse. Men jag kan intyga - han var kul!

5 kommentarer:

Kajsa sa...

Missade Horace på radion, men kände till det där med kodnamn. Har haft en del med att göra med kungliga vetenskapsakademin (som delar ut priserna i fysik och kemi) och det är otroligt fascinerande hur de behandlar informationen om vilka som diskuteras, all sekretess, vilka som får tillgång till informationen och hur de kommunicerar kring den, skriver pressreleaser m.m. utan att avslöja sig. Inga datorer som de arbetar på får t ex vara uppkopplade mot internet!

Kajsa sa...

Kajsa: Aha, intressant! Och så nu då - en läcka trots alla försiktighetsåtgärder...

Det är kanske där jag och Petra borde jobba förresten, så skulle vi slippa alla Internets distraktioner... Inget associationsjobbande där inte!

Anonym sa...

"Så dryg och skamlöst överlägset intellektuell".

:-))

Alldeles exakt, det är helt underbart roligt och uppfriskande!

smultron sa...

Jag har alltid varit helt övertygad om att Horace har humor!

Kajsa sa...

Thebe: Eller hur! :-)

Smultron: Och den är rätt vass...