söndag 19 oktober 2008

Källarrensning och så pilgrimsmusslor förstås

I natt har storebror och lillasyster sovit över hos sina kusiner. Maken och jag har ägnat stora delar av vårt barnfria dygn åt att rensa och sortera i källaren. Inte särskilt romantiskt, jag vet. Men nödvändigt. Och omöjligt att göra med två barn i släptåg. Vi är inte klara i källaren, men steg ett är slutfört. Vilken lättnad! Tänk att det kan kännas så skönt bara att rensa upp lite i röran härhemma.

Men vi har faktiskt inte bara rensat. Vi har ätit pilgrimsmusslor också. Vad trodde ni? Lördagkvällens meny såg ut så här:
  • halstrade pilgrimsmusslor med koriandersmörsås
  • räkfärs på pinne
  • små vegetariska vårrullar, lindade i isbergssallad
  • nuoc cham-sås.
Denna flirt med Sydostasien balanserades upp av en helsvensk dessert: mandelfyllda äpplen i ugn med vaniljglass. Gott, även om äpplenas söta smak skar sig något mot kvällens hyrfilm, den kärva, oroande och gripande Gone baby, gone. Låt dig inte luras, det här är inte vilken kriminalfilm som helst. Var beredd på att få tänka till både en och två gånger när det gäller moral och etik. Valet mellan gott och ont är inte alltid enkelt.

2 kommentarer:

Åretruntparadiset sa...

Åh, måste se den filmen.

Jag såg i trailern att den var baserad på en roman av samma person som skrev romanen som blev Mystic River. Har ni sett den filmen? Den tyckte jag var helt fantastiskt bra, kanske det var vi som såg den tillsammans. Annars rekommenderas den starkt, med Sean Penn - riktigt bra.

Kajsa sa...

Åretruntparadiset: Ja och den här är bättre än Mystic River (som jag sett, och läst). Fast det förstås, att Sean Penn inte är med i den här är ju en brist...