fredag 13 juni 2008

Bloggetikett

Asch, alltså det här med att lägga upp länkar till bloggar jag diggar. Vad är god bloggetikett egentligen? Tycker ni jag ska fråga alla bloggare innan jag länkar till dem? Det finns ju en hel del bloggar jag följer utan att kommentera (tiden, mina vänner, tiden räcker inte till alla gånger!). Och då känns det fånigt att kommentera bara för att jag tänkt länka.

Visst kan jag väl länka ändå, visst, visst, visst kan jag? Säg att jag kan. Eller är det oartigt?

9 kommentarer:

Kajsa sa...

Tycker man kan länka till vilka man vill. Det är ju oftast bara postivt för den man länkar till (fler kanske hittar till dem. Jag t ex hittade hit från Rana). Men däremot känns det ju ibland lite som "god bloggsed" att länka tillbaka och om man då inte vet att någon länkat till en och sen upptäcker det kan det ju kännas som om det vore kul att ha fått veta, så man kunde ge tillbaka samma, på något sätt. Men om man inte kommenterar eller har någon kontakt så spelar det nog ingen roll...

Mie sa...

Jag tror inte ngn har ngt emot att du länkar:) Nu ligger du med hos mig!

Anna sa...

Jag har inte brytt mig om att fråga, jag länkar från min sida ändå. Det är mina val, och alla bloggar jag länkar till får ju bara positv feedback.

Vill man vara mer privat får man lösenordsskydda sin blogg.

Kanske är jag krass.

RANA sa...

Min erfarenhet att folk bara blir glada och smickrade om man länkar. Jag länkar numer utan att fråga först; däremot brukar jag glatt upplysa folk om att jag har länkat till dem. Ingen hittills har blivit sur.

KRAM
Rana

smultron sa...

Visst kan man. Jag har gjort lite olika. Jag vill inte att nån ska känna sig skyldig att länka mig för att jag länkat dom. I början hade jag inga länkar för jag hade så dålig koll.

Oj, nu skriker fotbollsfansen här omkring!

Borsökna Östergård sa...

Jag känner dock att jag vill "visa mig" på bloggen ett tag, som du skriver, skriva kommentarer och så...Sedan länkar jag utan att be om lov så det står härliga till!

Solrosfrö sa...

Klart du kan länka, kommentar eller inte ;)

No-one sa...

Jag tycker absolut att du kan länka hejvilt! Det är ju bara en komplimang till den du länkar till :) Varför skulle man blogga publikt om man inte vill ha läsare?

Kajsa sa...

Tack alla för era svar! Jag håller med er om att det måste vara en komplimang att bli länkad till. Att upplysa om länken vid tillfälle, är också en bra idé tycker jag.

Den där bloggseden att länka tillbaka till den som länkar till en, hade jag inte fattat... Hoppas ni inte uppfatat mig som oartig! ;-) Och så vill jag inte att någon ska känna sig tvungen att länka till mig bara för att jag gillar deras bloggar.

Tack för alla era synpunkter på detta världsliga spörsmål!