måndag 2 juni 2008

Köpstoppet rullar på

Det har redan gått elva dagar sedan jag påbörjade mitt köpstopp, som alltså är tänkt att vara i drygt en månad. Och hittills har det rullat på utan problem.

Faktum är att köpstoppet till och med har förenklat min tillvaro. Jag har kunnat slänga reklamen från HM och Åhléns i stället för att fundera på om jag ska hinna utnyttja erbjudandena. Och i stället för att grubbla på om den där vackra krukan i annonsen skulle passa framför ytterdörren, har jag bara kunnat låta annonsen flöda förbi och försvinna ur mitt medvetande. I och med att jag inte har köpt några glossiga magasin, så har jag sluppit de köpimpulser som garanterat kommer när man bläddrar igenom dem. I stället för att köpa någon av de nya böcker som lockar, har jag botaniserat i bokhyllan och hittade ett par bra böcker som jag inte har läst än. Fick dessutom en bok i Mors dags-present av maken och barnen.

Det låter ju enkelt! Men det finns flera förklaringar till att det har gått så lätt: Förra veckan var hektisk med festplanering och annat, så jag hann knappt ens tänka på att konsumera något i onödan. Dessutom har vädret gjort sitt till, solskenet har inte direkt lockat till butiksbesök eller klickshoppande vid datorn. Och jag ska inte lura mig själv och tro att det skulle vara så här enkelt om jag fortsatte i några månader till. Mitt shoppingsug brukar komma i skov, och rätt vad det är så står jag väl utanför något skyltfönster och gnisslar tänder...

Jag slog inte fast några strikta regler när jag började, förutom längden på stoppet. Jag bara körde igång. Men så här tänker jag: Ingen shopping alls till mig själv eller hemmet. Inga kläder, inget smink, inga böcker eller tidningar (hjälp!), inga blommor eller fröer till trädgården. Jag får inte köpa glass eller godis på stan, men café- och restaurangbesök i goda vänners lag är OK. Jag borde snarast se till att boka in mer av den varan! Jag fick till exempel just mejl från en god vän som vill boka in en bio- och drinkkväll när SATC-filmen haft premiär. Det tänker jag inte missa.

Det jag lär mest sugen på att konsumera är Människohamn förstås. Dessutom längtar jag desperat efter att färga ögonfransar och -bryn, just nu känns det som om jag inte syns alls. Lite vackra sommarblommor till trappan vore också fint.

4 kommentarer:

Åretruntparadiset sa...

Själv har jag dövat värsta shoppingsuget med en lindextripp idag. Barnen måste ha examenskläder, och i mitt köpstopp ingår inte att kämpa med Tradera. Inte heller luncher ingår, vilket innebär att en räkmacka åkte med upp på kontoret. Nu ska jag nog klara någon vecka till.

Solrosfrö sa...

Jag har ju haft köpstopp (oplanerat) i snart 4 veckor -läs mer på bloggen. Men blommor och glass har jag unnat mig ;)

Kajsa sa...

Jessika: Jag läste på din blogg för ett tag sedan, ska genast kila dit och läsa mer!

Kajsa sa...

Målle: Klart barna ska vara fina till examen! Hoppas räkmackan var god.