onsdag 13 augusti 2008

Help me out här ni som kan Tradera

Om man köpt en uppsättning gammalt lego på Tradera, och säljaren har skött sig bra - skrivit mejl med tydlig information, skickat grejerna snabbt, paketerat dem väl och varit allmänt trevlig. Men själva legot stinker apa. Eller rättare sagt, gammal sunkig cigarettrök. Och vi snackar s.t.i.n.k.e.r.

Ger man då säljaren ett gott omdöme, eller ett dåligt?

8 kommentarer:

smultron sa...

Fy, va äckligt! Visserligen är jag fd rökare men inte luktade äldsta tösens leksaker rök!

Skitsvårt, det där. Säljaren har ju gjort rätt och känner förmodligen inte ens stanken själv...
Jag vet faktiskt inte hur jag skulle göra.

Åretruntparadiset sa...

Usch. Jag har ingen aning om traderagrejen men jag lutar åt att det ändå är gott omdöme, vad jag läst ska det till rätt mycket för att sätta dåligt där. Men jag är ju ingen expert :). Men som smultron säger, säljaren känner antagligen inte ens lukten själv.

Du får testa att tvätta legot i tvättpåse i tvättmaskinen, så kanske lukten går bort? Fast det kanske du redan gjort...

Ann-Catrin sa...

Usch vad trist..och sån lukt är ju så svår att få bort med!!
jag hade provat att tvätta det i tvättmaskinen med massa tvättmedel... kanske lite ättika.. men jag vet inte hur det blir med färgen!!

Good luck!
kram A-C

Kajsa sa...

Börja framför allt med att mejla och diskutera saken med säljaren innan du bestämmer dig. Kanske kan säljaren tänka sig att häva köpet om du framför ditt klagomål? Vad stod det i annonsen? Stod det att legot skulle vara helt okej så skulle jag lämna dåligt omdöme (med en förklarande kommentar) om det inte går att komma överens med säljaren och om det verkar helt omöjligt att kommunicera kring saken.

Solrosfrö sa...

Dilemma... men jag tycker verkligen du skall maila henne/honom.

Anonym sa...

Börja alltid med att kontakta säljaren och berätta att du inte är nöjd innan du sätter negativt. Inte sällan kan man komma övverens om någonting som i slutändan resulterar i något positivt.

Petra sa...

Nej jag skulle inte lämna negativt. Men kanske kontakta säljaren för ev. hävning eller avdrag. Jag tycker att negativa omdömen ska sparas till dem som slarvar med betalning, inte svarar på mail, dröjer etc.

Kajsa sa...

Alla: Tack hörni för era svar! Jag har bestämt mig för att ge ett gott omdöme, men mejla säljaren och påpeka lukten. Som tanten antagligen inte ens känner själv.

Lukten tror jag går bort genom att koka/tvätta legot. Det är redan bättre efter ett par dar.