fredag 23 maj 2008

Rosa skumpa och dill

Imorgon ska jag laga smörgåstårta. Mycket exotiskt i min familj, en rätt jag aldrig lagar. Konstigt nog, för det är ju gott! Inte minst tillsammans med den rosa champagnen maken har köpt. Att inmundigas i TV-soffan, medan vi hejar på Charlotte. Eller Sébastien.

Men det roligaste av allt är att man, enligt receptet, ska dekorera med ett kryddmått dill.

6 kommentarer:

Sara sa...

Jag lagar heller aldrig smörgåstårta, men på makens sida av släkten är det en rätt med traditioner. Svärmor är en riktig hejare på smörgåstårta! Nästa högtid som kräver sin tårta är förmodligen svärfars födelsedag i juni.

Imorgon ska jag äta choklad. Det är nyttigt. Kom ihåg det!:)

Kajsa sa...

Sara: Ja, det är nog ofta en rätt med traditioner, som ska göras enligt gammalt recept på alldeles rätt sätt. Varken makens eller min familj har dock denna tradition, så det känns verkligt exotiskt.

Choklad är nyttigt, choklad är nyttigt *lägger på minnet* :-)

smultron sa...

Förr gjorde jag smörgåstårta ibland, tills maken vid nåt tillfälle sa att han inte var så förtjust i det. Hur kan man inte vara det?
Och champagne måste väl varenda kotte tycka om?

Kajsa sa...

Smultron: Jag är väldigt misstänksam mot folk som inte gillar champagne... ;-)

Peace in mind sa...

Jag är barnsligt förtjust i smörgåstårta, och till rosa champagne och Sebastien måste det vara underbart. Vive la France!

Kajsa sa...

Anna: Mais oui, visst är det gott! Smörgåstårta alltså. Champagne = ännu godare. Kan inte bli fel. Såg på din blogg att du också gillar fransmannen. Heja!