Citronbakad lax med krämig spenat (4 p)
Örtsalt
1 citron
2 rostade paprikor (om man råkar ha en burk hemma, det har jag sällan)
Tina spenaten. Lägg laxen i en ugnsfast form, krydda med örtsalt. Skiva citronen tunt och lägg skivorna över laxen. Pressa ur så mycket vätska som möjligt ur spenaten och lägg den runt laxen i formen. Lägg på oliver och rostad paprika i grova bitar. Ringla såsen över spenaten och ställ i 175 graders ugn i cirka 20 minuter. Servera med ris eller kokt potatis.
(Receptet kommer från Femina, där en av mina favoritkockar Malin Söderström skriver om mat)
2 kommentarer:
Jättegott! Det där borde ju till och med en hålögd, tokslut tvåbarnsmorsa klara! Eller? :-)
/Rana
Rana: Jo jag tror nog det. Igår var jag iofs en pigg tvåbarnsmorsa men idag är jag hålögd och slut (blä vad en kass natt kan göra!), men jag skulle nog fixat det ändå.
Skicka en kommentar