torsdag 27 mars 2008

Unga kvinnor väger för lite

Socialstyrelsens nya folkhälsorapport presenteras idag. Den visar bland annat att undervikt är mer än dubbelt så vanligt förekommande än fetma bland kvinnor i åldrarna 15-24 år.

Så Ebba, Amelia, alla ni andra tidnings- och bloggredaktörer där ute: fram med lite knep om hur man ökar sin vikt och bygger en hälsosam kropp i stället för dessa eviga detox-, tappadinavinterkilon- och såblirdusmalastpåstranden-reportage.

Rapporten säger för övrigt att vi svenskar mår ganska bra, med undantag just av de unga kvinnorna. De mår sämre såväl psykiskt som fysiskt. Väl värt att fundera på.

Men inte nu, för nu kommer trädgårdsrådgivaren!

4 kommentarer:

Peace in mind sa...

Instämmer verkligen, jag blir så provocerad av de där viktreduceringsreportagen. Hur konstigt är det att unga tjejer inte är nöjda med sina kroppar, med de ideal som ständigt framhålls.

Spännande m trädgårdsmänniskan!

Kajsa sa...

Anna: Inte konstigt alls! Och ja, det var spännande med trädgårdsbesöket. Det kändes som att hon förstod exakt vad vi vill uppnå, ska bli så kul att se hennes skiss!

Solrosfrö sa...

Jag har två döttrar på 13 och 11 så jag får ont i magen när jag läser sånt här. Visst är man medveten om dagens "ytlighet" men jag hoppas så att jag kan fortsätta att få ha mina trygga döttrar ... ;D

Kajsa sa...

Jessika: Ja, i mitt fall är dottern bara sju månader så det dröjer förhoppningsvis ett tag innan hon börjar noja om vikt och annat. Hoppas våra döttrar förblir trygga!